• darkblurbg

Carl Gustav Jung

Dieptetherapie is gebaseerd op het gedachtegoed van Carl Gustav Jung, een Zwitsers psychiater en psycholoog uit de 20e eeuw. Hij is de grondlegger van analytische psychotherapie, wat een vorm is van dieptetherapie.

Dieptetherapie richt zich op de oorzaak van je klachten.

Namelijk processen die zich onbewust in jou afspelen.
Eigenschappen, ervaringen, gevoelens en gedachten die je negeert of helemaal nog niet kent.
Door je hiervan bewust te worden, ontdek je de kern van wie je bent: met al je talenten, passies en krachten.
Je leert deze eigenschappen te gebruiken in het dagelijks leven en in moeilijke situaties en zowel je positieve als negatieve eigenschappen te omarmen. Omdat ze je maken tot de unieke persoon die jij bent.

Werkwijze

Tijdens de therapiesessies werk ik naast gesprekstechnieken ook met creatieve activiteiten. Op deze manier gaan we op zoek naar de oorzaken van de klachten.
Deze technieken helpen je om beelden en informatie uit je onbewuste naar boven te brengen. Ze bevatten een schat aan informatie over jou waarmee we de kern van de psychische problemen op kunnen sporen. Alles wat voor handen is kan ingezet worden tijdens een sessie, zoals tekenen, schrijven of muziek maken en/of luisteren. Ook dromen, fantasieën en (onbedoelde) uitspraken zitten boordevol informatie.

 

AdCor, naar de Kern

Maar alleen inzicht in het probleem is niet genoeg om tot herstel te komen. Je gaat actief aan het werk met de informatie en inzichten die naar boven komen tijdens de therapiesessies.
Door deze technieken en activiteiten te integreren in je dagelijks leven zullen je klachten afnemen en komt er ruimte om te worden wie je in de kern bent.